1-3-6-11-23456789 Hayat

Hayat, sırlarına vakıf olabilmek için çok zaman gerektiren bir dünya.. Gözlerimiz temelli kapandığında ebediyete gittiğimiz vakit hala tamamlanmamış işlerimiz olacak.Ne kadar çabalamış olsak,çalışmış olsak,bir şeyler başarmış,yapmış dünyaya kalıcı bir şekilde imzamızı atabilmiş olsakta hep tamamlanmamış bir şeyler olacak.Hiç bir zaman tam anlamıyla hoşçakal diyemeyebiliriz geriye.Yaşanmamışlıklar olacak daima.


Sadece bir hayat hakkımızın olması adil değil.Biz ki kendi yarattığımız internet dünyasında,başkalarını değil kendimizi izlemek,izletebilmek için televizyon izlemeyen insanlarız.Amacımız seyirci olmak değil,seyrettiren olabilmek.O yüzden burdayız.Seslendiğimiz insanlar var.Bir tuşla yaşayabileceğimiz reenkarne hayatlar var.Kimi istediğimiz şekle bürünebiliriz,kimi hayatı ele alışımızın farklılığını tek tuşla farklı bir formatta hayat yaratarak gösterebiliriz.10 tumblr hesabımız olabilir,10unda farklı şeyleri-farklı şekillerde anlattığımız-belki hayat gücümüzün sınırlarını zorlayarak.

Ama bayım,yaşayabileceğin sadece tek bir hayat var.Ve sırlarla dolu,güzelliklerle dolu bir hayat bu.Akan kanın korkunçluğunda bu güzellik,monoton bir şekilde sürekli dönen tavanımdaki asılı uçakta var sana gülümseyen bebekte var bu güzellikler,çöp konteynırının içindeki kedide var bu güzellikler.

Ama sadece tek bir şansımız varken bunu doyasıya kullanmak lazım.

Çünkü beyinlerimizin ne kadar özgür olduğunu savunsak,bedenlerimizin bize ait olduğunu sansakta bizi yöneten kabul etmek istemediğimiz bir gerçeklik var,dünya-hayat-hayat şartları sen ne dersen eğer.

Hiçbir zaman soyun değişmeyecek bu tek seferlik hayatında genlerin değişmeyecek.

İstemesen de yaşamak zorunda olduğun bir hayatın olacak,ya da şöle diyeyim daha iyilerini istediğin halde buna göz yumduğun,kabullenmek zorunda kaldığın bir hayatın olacak.

Üzülüyorum neden hayat bu kadar çok yönlüyken,yaşayabileceğimiz birbirinden farklı hayat versiyonları,kombinasyonları bu kadar çokken neden sadece 1 hayat var.Neden? Biz buna sığmayız ki.Umutlarımız sığmaz,arzularımız sığmaz.

Benden kilometrelerce uzakta olan sarışın norveçli kadının hayatını yaşayamıcam,japonyadaki bilime kucak açmış adamlardan olmıcam,bir kaç mahalle ötemdeki o aşırı güzel ama acı çeken kız olamıcam,ispanyolca şarkılar söyleyip dans eden o coşkulu kalabalığın içerden bir üyesi olamıcam.Olabileceğim o kadar seçenek arasından sadece biri olabilirim ve bu çok az.Adil mi sevdiğim adamın sevgilisi olan kızın hayatını yaşayamıyor olmak yahut arap ülkelerinden birinde yaşayan baskıcı ailesine rağmen saçlarını güzelce savurup gezmek isteyen kızın benim hayatımı yaşayamıyor olması.

Yetmiyor bir hayat.

8 yorum:

  1. Ama lakin öyle değildir. Özgürlüğü bidir.

    1 tanesi yetip de artıyor bazen ona ne yapmak lazım?

    YanıtlaSil
  2. ben münazara yaparken,abi diğer takımda haklı ama şimdi benortaya mı geçsem diyip,yahut konuşurken siz de çok haklısınız diyen bi insan olduğumdan.
    Sen de haklısın.
    Eğer cevabını bilseydim..inan söylerdim.

    YanıtlaSil
  3. o zaman ben istanbula gideyim, sarhoş olayım döneyim.

    gudbay

    YanıtlaSil
  4. o zaman ben istanbuldan kaçayım,her şeyi bırakıp kaçayım.sonra dönüp sevdiklerimi göreyim ama yine kaçayım.hatta siktir olup gideyim.

    YanıtlaSil
  5. kaç kaç nereye kadar mirim? tilkinin döneceği yer kürkçü dükkanıysa, *ikilmiş bişeyin davası olmazsa, gerçekten şarkılardaki gibi "home is where your heart is" ise kaçınılmaz tecavüzden zevk al!

    Bir de birsürü "bu şehir bir orospudur rimeli üç kuruşluk" diye başlayan şiir sana.

    YanıtlaSil
  6. demin skypeta seni aradım söylicek bişeyler daha var falan diye, sonra kendime geldim gülümsedim. çikolata yedim.

    YanıtlaSil
  7. Benim sorunum istanbulla deil paşam,sorunum içindekilerle olanlarla bitenlerle.bir sürü şiirler için teşekkürler.
    Skype'ımda yok ki,anlamamda ondan pek hem nedir ne değildir.
    http://mercurybiyigi.tumblr.com/ şuyum var ve kenarda diğer şeylerim var söyleyecek başka şeyler için beklerim!

    YanıtlaSil